Багатьох українських пенсіонерів стривожило повідомлення про поетапну перевірку нарахування їм пенсії, але такої перевірки найближчим часом не буде.

Про це в етері "Громадського" заявив перший заступник голови Комітету парламенту з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк.

«Перевіряти можуть тих громадян, які перебувають на тимчасово непідконтрольній території України й будуть перевіряти пенсіонерів, які довгий час не звертаються у відділення пошти, а їм там нараховуються їхні виплати. Всі інші — в індивідуальному порядку. Масової перевірки пенсіонерів поки не передбачається, немає таких підстав», — заявив Цимбалюк.

Також нардеп згадав, що у березні 2023 року Кабінет міністрів проведе індексацію пенсій на 20%. Проте підвищення пенсій торкнеться не усіх. На збільшення виплат можуть розраховувати ті пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, люди з інвалідністю, а також ліквідатори аварії на ЧАЕС.

Не отримають поки підвищення пенсійних виплат військові, науковці та держслужбовці. Всього ж, за словами Цимбалюка, перерахують пенсії для 7,5 млн українців.

Популярные статьи сейчас

Как сын закарпатского "лесного мафиози" Юрий Сойма "пилит" деньги на Ивано-Франковщине

Геннадий Вацак: любитель московских попов приобрел самый дорогой автомобиль во время войны

Андрей Лопушанский положил жизнь на ограбление страны: история депутатского успеха

Паша "Мерседес" заявил, что никуда не уйдут из Лавры, несмотря на приказ: "Мы не намерены..."

Все новости