Про це у своєму Telegram-каналі написала заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона додала, що зараз у технології задіяні історії про дивовижні місця вручення повісток та "хвилі" мобілізації,

"Ми і до великого вторгнення, щовесни і щоосені фіксували інформаційні кампанії РФ на тему "повістки" та заклику. Технологія завжди була одна. Розкрутити якусь історію, де повістку виписали інваліду, померлому або ветерану Другої світової. Герой завжди різний, мова йде про суть.Або вони розповсюджували якийсь дикий текст повістки чи анкети призовника.Ми регулярно це спростовували.Наразі ворог трохи ускладнив технологію і додає історії про дивовижні місця вручення повісток та "хвилі" мобілізації", - написала Маляр.

У Міноборони наголосили, що мета ворога – дискредитувати та зірвати роботу Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП – колишні військкомати).

Як пояснила Маляр, маніпулювати противник намагається двома речами: страх отримання повістки; формування громадського осуду роботи ТЦК СП.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

"Але після широкомасштабного вторгнення цим ІПСО важко на щось або на кого вплинути. Бо налякати повістками після всього, що ми пройшли за цей рік, - важко. На кону - держава, і всі це розуміють", - написала заступник міністра.

Водночас вона зазначила, що ТЦК СП виконують на сьогоднішній день стратегічно важливе для оборони держави завдання, "там працюють живі люди і вони можуть помилятися чи навіть чинити порушення".

"У таких випадках слід діяти правовим шляхом. І головне, не варто робити з таких випадків сенсацію та гучні заголовки. Просто зверніться самі до ТЦК СП. Контакти на сайті Міноборони. Або на нашу гарячу лінію", - закликали у відомстві.