В Києві в одній із лікарень Солом’янського району загадково помер 31-річний військовий. У поліції підозрюють умисне вбивство та халатність. Знайомі воїна опублікували шокувальні подробиці, вони стверджують, що військового спочатку жорстоко побили, а потім не надали допомоги.

Про це подруга загиблого військовослужбовця Аліна Іцелєва повідомила в Instagram.

Що відомо про загиблого воїна

Аліна Іцелєва розповіла, що покійного звали Вадим на позивний "Фізрук", він був бійцем 95-ї ОДШБр.

"Вадим від початку повномасштабного вторгнення служив добровольцем. Він був розвідником, ветераном і висококласним фахівцем із розвід-БпЛА. Але смерть застала його зовсім не на фронті, а в нашій столиці – в Києві", – написала Аліна.

Друзі звинувачують медиків у смерті військового

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Аліна Іцелєва звинувачує медиків київської лікарні у смерті військового. Вона зазначає, що побитий Вадим чотири години лежав на вулиці та помирав. Лікарі відреагували лише тоді, коли його побратим викликав швидку з іншої лікарні.

"Чотири години він лежав і вмирав на вулиці, і ніхто нічого не зробив, щоб йому допомогти! Його побратим, безуспішно закликаючи працівників лікарні виконати свій обов'язок, був змушений викликати карету швидкої допомоги, яка їхала з іншого медзакладу", – написала вона.

Вона зазначає, що військовому не надавали допомогу, а прив'язали до ліжка та кинули помирати. Аліна також опублікувала фото й відео Вадима, на яких видно рани на тілі.

Вадим на позивний "Фізрук"
Вадим на позивний "Фізрук"

Що каже поліція

Поліція міста Києва повідомила, що за фактом смерті військового було відкрито два провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ – умисне вбивство та ч. 1 ст. 140 ККУ – неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником. Також правоохоронці призначили експертизу, щоб встановити причини смерті.

"Провівши першочергові слідчі дії, правоохоронці опитали персонал лікарні, охоронців, вилучили відео з камер зовнішнього спостереження, а також із нагрудних бодикамер працівників муніципальної охорони. Також криміналісти ретельно оглянули бомбосховище, до якого ввечері заходив військовий", – зазначили в поліції.

Також поліцейські стверджують, що військового забрали з вулиці, доправили до палати, а згодом перевели до реанімації, проте медики не змогли його врятувати.