Комунальне виробничо-господарське підприємство у Коростені зобов'язане відшкодувати збитки, завдані навколишньому середовищу через недостатнє управління полігоном твердих побутових відходів.

Внаслідок скарг місцевих мешканців, Державна екологічна інспекція Поліського округу здійснила позаплановий захід державного контролю в період з 16 по 22 березня 2021 року. Огляд виявив порушення в діяльності Комунального виробничо-господарського підприємства (КВГП) у сфері поводження з відходами, зокрема при захороненні твердих побутових відходів на полігоні в місті Коростень. Як результат, особу з посадового статусу на підприємстві притягнули до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафу.

Крім того, Державна екологічна інспекція розрахувала збитки, завдані державою через забруднення земель хімічними речовинами з полігону. Сума збитків становила 10 537,80 грн. Комунальне підприємство відмовилося відшкодувати цю суму, після чого Держекоінспекція подала позов до Господарського суду Житомирської області з вимогою стягнути збитки.

Господарський суд Житомирської області першої інстанції позов задовольнив, але КВГП не погодилось з цим рішенням і подало апеляційну скаргу до Північно-західного апеляційного господарського суду. Після розгляду скарги, колегія суддів Північно-західного апеляційного господарського суду 4 серпня 2023 року визнала, що рішення першої інстанції відповідає чинному законодавству та не потребує змін чи скасування.

Постанова суду набирає законної сили з дня її прийняття. У разі відмови Комунального виробничо-господарського підприємства в добровільному виконанні рішення суду, Державна екологічна інспекція залишає за собою право звернутися до Державної виконавчої служби для примусового стягнення збитків, завданих природному середовищу.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости