За словами Подоляка, РФ під час українського контрнаступу і не збиралася "сидіти тільки в глухій обороні".

Росія розпочала активні дії на Авдіївському напрямку, аби відвернути увагу ЗСУ і не дати просуватися на Південному чи Запорізькому напрямках.

Про це заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу".

"Вони завдають зустрічних контрударів. Так, тяжкі бої, але я довіряю інформації Генштабу, що все контролюється", – каже Подоляк.

Він пояснив, що РФ під час українського контрнаступу і не збиралася "сидіти тільки в глухій обороні". На його думку, окупанти пробуватимуть розхитати ті чи інші наші напрямки, відвернути увагу, щоб ЗСУ не могли підвозити туди ресурси.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

"Вони сконцентрувалися і йдуть на Авдіївському напрямку. Тяжкі бої? Так. Дуже тяжкі? Так. Наші стоять? Безумовно. Розуміють, як треба воювати на цих напрямках? Абсолютно", – каже радник голови ОП.

Подоляк запевнив, що ЗСУ сьогодні – це навіть не та армія, яка була рік тому, а значно потужніша.

"Чи можемо ми їм протистояти? Так. Чи вистачає ресурсу? На погляд наших партнерів, було б бажано мати набагато більше тих же артилерійських снарядів. Але це питання переговорних майданчиків, на яких це відпрацьовується", – додав він.

Радник Єрмака запевнив, що Авдіївський напрямок тримається. А тим часом йдуть "певні позитивні наступальні дії" на Токмакському і Бахмутському напрямках.