Обласні військові адміністрації просять в уряду щонайменше 12,8 мільярда гривень для залучення коштів на придбання систем оповіщення.

Про це стало відомо з матеріалу hromadської .

Свої проектні пропозиції ОВА подали на вимогу народного депутата від групи «Довіра» Сергія Шахова та через відповідні розпорядження прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. З листів Шахова зі зведеної інформації по областях стало відомо, що ОВА визначилися з необхідними витратами на суму щонайменше 9,8 мільярда гривень.

Серед них:

  • Полтавська область - 4,5 млрд;
  • Тернопільська – 2,5 млрд;
  • Сумська - 984 млн;
  • Дніпропетровська - 930 млн;
  • Запорізька - 744,6 млн;
  • Закарпатська – 600 млн;
  • Івано-Франківська – 200 млн;
  • Чернівецька – 109 млн;

Крім того, у розпорядженні журналістів з'явилася проектна пропозиція від Вінницької ОВА, у якій на системи оповіщення просять 3 мільярди 600 тисяч гривень.

Таким чином можна вважати, що загалом на реалізацію проектів ОВА просять щонайменше 12,8 мільярда гривень.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Все новости

Як зазначено у самому проекті, розрахунки для Вінницької ОВА проводила компанія «Укрзалізничавтоматика». Розрахунки проводилися з урахуванням цін на продукцію польської компанії Digitex, дистриб'ютором якої в Україні є Укрзалізничавтоматика.

Ще з одного листа Секретаріату Кабінету Міністрів стало відомо, що Секретаріат готовий направити офіційне звернення до Посольства Великої Британії в Україні для залучення міжнародних коштів, щоб запровадити системи оповіщення. Для цього потрібні проектні пропозиції від різних ОВА.

Водночас експерт Юрій Романенко впевнений, що подібна ініціатива ні що інше, як банальне розпилення коштів.

Про це він пише у своєму телеграм-каналі.

« Яких сирен вам не вистачає?Хочу нагадати й**нутим в Кабміні, що на трохи більше половини цих грошей можна побудувати новий завод про виробництво німецьких танків, кілька заводів з виробництва безпілотників, або завантажити весь ринок українських БПЛА і зробити близько 1 (одного) мільйона дронів FPV. Шмигаль та компанія, ви о**їли? Тупий розпил прикрили «турботою» про безпеку», – вважає Юрій Романенко. .